Az apróra vágott vöröshagymát a forró olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a 2x2 centis kockákra darabolt combot és fehéredésig sütjük. Félig öntjük vízzel, sóval, borssal, a zúzott fokhagymával ízesítjük és félpuhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a fél karikákra szeletelt sárgarépát, fehérrépát, a karikákra vágott Gyulai füstölt kolbászt, felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje és készre főzzük. Mielőtt lehúzzuk a tűzről, a lisztből, tejszínből készített habarással besűrítjük, az aprított petrezselyemmel, citromlével ízesítjük és forrón tálaljuk. Ízlés szerint apróra vágott snidlinggel, zöld vagy piros csípőspaprikával is tálalhatjuk.
Jó tanács
A tejszínes habarást mielőtt a leveshez öntjük, keverjük el 1 merőkanál forró leves lével, hogy a leveshez öntve a tejszín ne csapódjon ki.
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kisebb fej Makói vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 40 dkg sertéscomb
- só, frissen őrölt bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- fél pár Gyulai Kolbász
- 2 evőkanál liszt
- 1 dl tejszín
- 1 csokor petrezselyem
- 1 citrom