A meghámozott burgonyát 2x2 centis kockákra daraboljuk, majd bő vízben sóval, a köménymaggal, babérlevéllel ízesítve félpuhára főzzük. Ekkor az elkevert tojásokat vékony sugárban belecsorgatjuk, hozzáadjuk a karikákra szeletelt gyulai füstölt kolbászt és készre főzzük. Mielőtt lehúzzuk a tűzről, a lisztből, tejfölből, kevés hideg vízzel készített habarással besűrítjük és sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel, kevés ecettel utóízesítjük.
Jó tanács
A rosztyókalevesbe ízlés szerint főzhetünk 1-2 chili paprikát is, hogy csípősebb pikánsabb legyen.
Hozzávalók 5-6 személyre
- 4 db nagyobb burgonya
- só
- 1 kávéskanál köménymag
- 2 babérlevél
- 4 tojás
- fél pár Gyulai Kolbász
- 2 evőkanál liszt
- 3 evőkanál tejföl
- frissen őrölt bors
- 1 csokor petrezselyem
- kevés ecet 10%-os