A lisztből, az áttört burgonyából, túróból, a puha vajból és a tojásból, sóval közepesen kemény tésztát gyúrunk. Félórát pihentetjük, majd lisztezett gyúródeszkán kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk. Ezután 10-12 cm széles csíkokra, azokat pedig háromszögletű darabokra vágjuk. A füstölt Gyulai kolbászról lehúzzuk a bőrét, 2-3 centis darabokra vágjuk, a háromszögekre 1-1 darabot teszünk és a tésztákat kifliszerűen felgöngyölítjük (a csücske legyen kívül). A tepsit vékonyan kikenjük vajjal, és egymástól kicsit távolabb beletesszük a kiflicskéket. Mielőtt a sütőbe tennénk, a tetejüket megkenjük felvert tojással. 180 C-fokos sütőben, kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Kihűtve kínáljuk. Karácsonykor is nagyon finom vendégváró!
Jó tanács
Ízlés szerint, sütés előtt a tetejét megkenhetjük még simára kevert tejföllel és megszórhatjuk egész fűszerköménnyel.
Hozzávalók 15 darabhoz
- 1 pár Gyulai Kolbász
- 15 dkg liszt
- 10 dkg zsírosabb túró
- 10 dkg vaj
- 1 db nagyobb héjában főtt burgonya
- 1 db tojás
- 1 kiskanál só
- 1 db tojás a kenéshez