Az apróra vágott vöröshagymát kevés forró olajon megfonnyasztjuk és a tűzről lehúzva, megszórjuk fűszerpaprikával. Hozzáadjuk a kicsi kockára vágott füstölt húst, és félig öntve vízzel, lassan háromnegyed puhára pároljuk. Közben kevés olajon pár szem köménymagot megpirítunk, rászórjuk a savanyú káposztát és kb. 2 dl vízzel felöntve, puhára pároljuk. A megpuhult káposztát és a füstölt húsból készült pörköltet összekeverjük és hozzáadjuk, a vékony karikára vágott füstölt Gyulai kolbászt. Az egészet még egyszer felforraljuk, tálaláskor simára kevert tejföllel meglocsoljuk.
Jó tanács
Ha nagyon savanyú a káposzta, felhasználás előtt bő hideg vízben mossuk át, majd kézzel jól nyomjuk ki a levét.
Hozzávalók 4 személyre
- 15 dkg füstölt hús (tarja, karaj)
- 1 pár Gyulai Kolbász
- 1 közepes fej Makói vöröshagyma
- 30 dkg savanyú káposzta
- só, köménymag
- 2 kiskanál Kalocsai fűszerpaprika
- 1 evőkanál olaj
- 1 kispohár tejföl