A hússzeleteket vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A hússzeletek közepébe helyezzük a karikára vágott uborkát, a felkarikázott Gyulai kolbászt és a negyedbe vágott főtt tojást. Batyu alakúra formázzuk, hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük. Forró olajban hirtelen megsütjük, lecsepegtetjük, papírszalvétával bélelt tányérra tesszük. Tálaláskor a ruccolát tányérra halmozzuk, meglocsoljuk a friss citrom levével és melléfektetjük a kolbászos batyukat.
Jó tanács
A salátát ízlés szerint, meglocsolhatjuk még zöldfűszeres-joghurt vagy vineigrett öntettel is. A Gyulai batyuk sütési ideje 5-6 perc, hogy a karaj ne száradjon ki.
Hozzávalók 5-6 személyre
- 8 szelet kicsontozott sertéskaraj
- só, frissen őrölt bors
- fél pár Gyulai Kolbász
- 2 db keményre főtt tojás
- 2 db közepes nagyságú savanyú uborka
- 3 dl olaj a sütéshez
- 1 csomag ruccola saláta
- 1 citrom