A hagymát apróra vágjuk, a forró vajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált sertéshúst és félig megpároljuk. Sóval, borssal, a fűszerpaprikával ízesítjük és 2 egész tojást beledolgozunk a még meleg húsmasszába. Kivajazott kerek hőálló tálba szedjük, eligazítjuk, evőkanállal négy mélyedést készítünk bele. Ezekbe a mélyedésekbe 1-1 tojást ütünk, és a tojások köré mintha, virágszirmok lennének vékony szeletekre vágott Gyulai Kolbászt teszünk. Alufóliával letakarjuk, és 20-25 percig sütjük 180 C-fokos sütőben. Az utolsó 5 percben levesszük az alufóliát, hogy a teteje egy kicsit megpiruljon. Tálalás előtt cikkekre vágjuk, de úgy, hogy egy szeleten legyen a tojás és a körülötte lévő kolbászszeletek. Köretként petrezselymes rizst adjunk hozzá.
Jó tanács
A fincsi tálra sütés előtt, tehetünk még vékony karikákra szeletelt hegyes erős zöldpaprikát is, hogy kicsit csípős legyen.
Hozzávalók 4 személyre
- fél pár Gyulai Kolbász
- 1 kiskanál vaj
- 75 dkg darált sertéshús
- 1 fej Makói vöröshagyma
- 6 tojás
- só, frissen őrölt bors
- 1 evőkanál Kalocsai fűszerpaprika