A lisztet átszitáljuk, majd a túróval, sóval jól összedolgozzuk. Egy kevéske tejben felfuttatjuk az élesztőt és 3 tojással, a langyos tejjel együtt hozzádolgozzuk az előző alaphoz. Amikor kész a tésztánk, hozzáadjuk a kis kockára vágott füstölt Gyulai kolbászt és átgyúrjuk. Ezután fél órát hagyjuk kelni meleg helyen, letakart kendő alatt. Kelesztés után lisztezett gyúródeszkán kétujjnyi vastagra nyújtjuk, közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe rakjuk és tojással megkenjük. 180 C-fokos sütőben, kb. 25 perc alatt pirosra sütjük. Kihűtve kínáljuk.
Jó tanács
Ha nincs otthon friss élesztőnk, használhatunk helyette 1 csomag, 11g-os szárított élesztőt is. Ugyanolyan foszlós lesz a pogácsánk.
Hozzávalók 40 darabhoz
- 1,4 kg liszt
- 5 dkg friss élesztő
- 2 pár Gyulai Kolbász
- 50 dkg túró
- 1l tej
- 4 db tojás
- 4 dkg só