Ismét Brüsszeli díjat nyert a Gyulai

A brüsszeli székhelyű Nemzetközi Íz és Minőség Intézet (The International Taste & Quality Institute – iTQi http://www.itqi.com) a világ vezető tesztelő szervezete, akik munkájukat a különleges, szuper termékek feltérképezésének és azok promotálásának szentelik. A Gyulai Szalámi is meggyőzte a nemzetközi bírálókat! 2 aranycsillaggal jutalmazták e termékünket is. A bírák a 15 legnevesebb, legmagasabb presztízsű európai kulináris és sommelier szervezetből kerülnek ki, többek között francia, görög, spanyol, svéd szakmai körökből.

gold_stars4
itqi_brussel_zsuriA bíráló szervezetek: Maîtres Cuisiniers de France, Academy of Culinary Arts, Hellenic Chefs'Association, Académie Culinaire de France, Verband der Köche Deutschlands, Federación de Asociaciones de Cocineros de España, Federerazione dei Cuochi Italiana, Årets Kock of Sweden, Euro-Toques, Gilde Van Nedrlandse Meesterkoks, Associação de Cozinheiros Profisionais de Portugal, Craft Guild of Chefs, Turkish Cooks Association, World Master Chefs Society (WMCS) and the Association de la Sommellerie Internationale (ASI).

daka_zsolt_brüsszel

A Nemzetközi Íz és Minőség Intézet az egyetlen olyan nemzetközi szervezet, mely a bírálathoz vaktesztet használ, ahol valóban elfogultság nélkül ítélik meg a termékeket. Több mint 120 kis- és nagyvállalat méretteti meg az általa kimagaslónak ítélt produktumát a világ országaiból, ahol a világmárkák mellett a nemzeti termékek is egyenlő eséllyel szerepelnek. A 2016-os bírálat díjazott termékei ezen linken érhetők el. 5 magyar cég 6 termékkel érdemelt ki aranycsillagot az 1290 díjazott termék közül.

A bíráló bizottság élelmiszer kategóriában is 100 pontos vakteszttel minősít. A zsűri a terméket az illat, az íz, a megjelenés, illetve az összbenyomás alapján, súlyozott matematikai átlaggal számolt bírálati eredmény szerint értékeli. Ennek alapján a Gyulai Szalámi a figyelemreméltó termékek kategóriájába került, amely nemzetközi szinten nem csak Európában jelent elismerést. A minősítéssel járó logóhasználat 3 évig díjmentesen áll rendelkezésünkre.

A díjazott termékről

A gyulai kolbász technológiai hagyományára épülő, szabályozott körülmények között előállított vastagkaliberű szárazáru, szalámi. Az előállítóhely klímája (a Körösök közelsége), a felhasznált alapanyagok minősége, évszázados hagyományokon alapuló gyártástechnológia, bükkfafüstös hidegfüstölési eljárás. Az előállítás során felhasznált fűszerek, antioxidások stabil színkialakító hatása, az egyenletes metszéslap, kellemes állomány, harmonikus ízhatás adják a termék együttes jellegét, mely kiemeli a kommersz készítmények köréből. Paprikamentes szalámi, ízvilágában megjelenik a modern kor szelleme, a mustáríz, szerecsendió és fehérbors aromája különlegesen egyedivé teszi ízhatását. Megjelenésében és ízvilágában így kissé eltér a hagyományos paprikás vonaltól, gazdagítván szendvicseinket, hidegtáljainkat egyaránt. További részletek itt.

Az összesítésben a következő minősítések születtek:

Minősítés Termékszám
1*-ot kapott 177 termék
2*-ot kapott 727 termék
3*-ot kapott 334 termék
Cristal minősítést 44 termék
Diamond minősítést 8 termék
Összesen 1290 termék

Comments are closed.