Zsebes sertés szűz


Elkészítés:
A szüzet éles késsel vékonyan lehártyázzuk, megmossuk, leszárítjuk, hosszában félig bevágjuk, sózzuk, borsozzuk. Az apróra vágott vöröshagymát a forró olajon megfuttatjuk, rászórjuk a zúzott fokhagymát, langyosra hűtjük, a darált húshoz adjuk, sóval, borssal ízesítjük és összekeverjük. A füstölt Gyulai Kolbászt vékony karikákra szeleteljük, a húsvágatba teszünk egy sort, beletömködjük a fűszeres darált húst, befedjük kolbászszeletekkel. A káposztalevelek vastag levélnyelét vékonyan levágjuk, félig fedve egymásra tesszük, ráfektetjük a töltött szüzet, belecsavarjuk a káposztába és zsírozott tepsibe tesszük. Meglocsoljuk a száraz fehérborral és 180 C-fokos sütőben, kb. 35 perc alatt megsütjük, többször meglocsolva a szaftjával. Éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és héjában sült burgonyával körítjük.

Jó tanács:
Mikor a káposztás szüzet a tepsibe tesszük fontos, hogy a hajtás alul legyen.
A héjában sült burgonyát süthetjük a káposztás hússal is, hogy az ízes szaftot magába szívja.

Elkészítési idő: 80perc
Nehézségi fok: közepesen bonyolult

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 egész sertés szűz (kb.70 dkg-os)
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 kisebb fej Makói vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg darált sertéshús
  • fél pár Gyulai Kolbász
  • 3 nagyobb levél savanyított káposzta
  • 1 kiskanál zsír
  • 1,5 dl száraz fehérbor

Comments are closed.