Sertésragu-leves


Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát a forró olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a 2x2 centis kockákra darabolt combot és fehéredésig sütjük. Félig öntjük vízzel, sóval, borssal, a zúzott fokhagymával ízesítjük és félpuhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a fél karikákra szeletelt sárgarépát, fehérrépát, a karikákra vágott Gyulai füstölt kolbászt, felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje és készre főzzük. Mielőtt lehúzzuk a tűzről, a lisztből, tejszínből készített habarással besűrítjük, az aprított petrezselyemmel, citromlével ízesítjük és forrón tálaljuk. Ízlés szerint apróra vágott snidlinggel, zöld vagy piros csípőspaprikával is tálalhatjuk.

Jó tanács:
A tejszínes habarást mielőtt a leveshez öntjük, keverjük el 1 merőkanál forró leves lével, hogy a leveshez öntve a tejszín ne csapódjon ki.

Elkészítési idő: 90perc
Nehézségi fok: egyszerű

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kisebb fej Makói vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 40 dkg sertéscomb
  • só, frissen őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • fél pár Gyulai Kolbász
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 dl tejszín
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 citrom

Comments are closed.