Rosztyóka leves


Elkészítés:
A meghámozott burgonyát 2x2 centis kockákra daraboljuk, majd bő vízben sóval, a köménymaggal, babérlevéllel ízesítve félpuhára főzzük. Ekkor az elkevert tojásokat vékony sugárban belecsorgatjuk, hozzáadjuk a karikákra szeletelt gyulai füstölt kolbászt és készre főzzük. Mielőtt lehúzzuk a tűzről, a lisztből, tejfölből, kevés hideg vízzel készített habarással besűrítjük és sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel, kevés ecettel utóízesítjük.

Jó tanács:
A rosztyókalevesbe ízlés szerint főzhetünk 1-2 chili paprikát is, hogy csípősebb pikánsabb legyen.

Elkészítési idő: 50perc
Nehézségi fok: egyszerű

Hozzávalók 5-6 személyre:

  • 4 db nagyobb burgonya
  • 1 kávéskanál köménymag
  • 2 babérlevél
  • 4 tojás
  • fél pár Gyulai Kolbász
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál tejföl
  • frissen őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • kevés ecet 10%-os

Comments are closed.