Lecsó túrógombóccal


Elkészítés:
A kicsi kockákra darabolt füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk, rászórjuk a szeletelt vöröshagymát és összepirítjuk. Ekkor rászórjuk a megmosott, kimagozott fél karikákra szeletelt zöldpaprikát, a megmosott szeletelt paradicsomot, sóval, borssal ízesítjük és lefedve, lassú tűzön félpuhára pároljuk. Ekkor beleszórjuk a felkarikázott Gyulai füstölt kolbászt, felöntjük 1 deci vízzel és kicsit roppanósra pároljuk. Közben a túrógombóchoz, a túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tojást, a réteslisztet, sóval, borssal, az aprított kaporral ízesítjük, és jól összekeverjük. 10 percet pihentetjük, majd fazékban sós vizet forralunk, beletesszük a vizes kézzel dió nagyságúra formázott túrógombócokat és megfőzzük. Végül leszűrjük, lecsepegtetjük, a kész lecsóra szedjük és rázogatva összeforgatjuk, hogy a túrógombócok egybe maradjanak. Forrón tálaljuk.

Jó tanács:
A túrógombócnál készítsünk próbafőzést. Egy gombócot tegyünk a sós forró vízbe, ha szétesik túl lágy, keverjünk még 1-2 evőkanál lisztet a túrómasszába.

Elkészítési idő: 60perc
Nehézségi fok: egyszerű

Hozzávalók 4-5 személyre:

  • 6 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 80 dkg sárgahúsú zöldpaprika
  • 50 dkg paradicsom
  • só, frissen őrölt bors
  • fél pár Gyulai Kolbász
    A túrógombóchoz:

  • 25 dkg zsírosabb túró
  • 1 tojás
  • 2 jó evőkanál rétesliszt
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 csokor friss kapor

Comments are closed.