Gyulavári káposzta


Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát kevés forró olajon megfonnyasztjuk és a tűzről lehúzva, megszórjuk fűszerpaprikával. Hozzáadjuk a kicsi kockára vágott füstölt húst, és félig öntve vízzel, lassan háromnegyed puhára pároljuk. Közben kevés olajon pár szem köménymagot megpirítunk, rászórjuk a savanyú káposztát és kb. 2 dl vízzel felöntve, puhára pároljuk. A megpuhult káposztát és a füstölt húsból készült pörköltet összekeverjük és hozzáadjuk, a vékony karikára vágott füstölt Gyulai kolbászt. Az egészet még egyszer felforraljuk, tálaláskor simára kevert tejföllel meglocsoljuk.

Jó tanács:
Ha nagyon savanyú a káposzta, felhasználás előtt bő hideg vízben mossuk át, majd kézzel jól nyomjuk ki a levét.

Elkészítési idő: 60perc
Nehézségi fok: egyszerű

Hozzávalók 4 személyre:

  • 15 dkg füstölt hús (tarja, karaj)
  • 1 pár Gyulai Kolbász
  • 1 közepes fej Makói vöröshagyma
  • 30 dkg savanyú káposzta
  • só, köménymag
  • 2 kiskanál Kalocsai fűszerpaprika
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kispohár tejföl

Comments are closed.