Gyulai Kolbász palacsintatésztában sütve


Elkészítés:
A Gyulai kolbászt enyhén srégen 3mm vastag szeletekre vágjuk, majd a vörösborban megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, kihűtjük. A palacsintatésztához a lisztet, tojásokat, sót ízlés szerint kevés szódavízzel, vagy sörrel olaj sűrűségűre keverjük. A kolbászszeleteket egyesével belemártjuk, a felesleget lecsepegtetjük, majd a bő forró olajban megsütjük, lecsepegtetjük és papírszalvétával bélelt tányérra tesszük. A vegyes tépett leveles salátás tálba tesszük, lehűtjük. Az öntethez a natúr joghurtot sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel ízesítjük, összekeverjük, lehűtjük. Tálaláskor a salátát tányérra halmozzuk, meglocsoljuk a joghurtos öntettel és melléfektetjük, a bundázott kolbászszeleteket.

Jó tanács:
A salátát megszórhatjuk tálaláskor, vékony szeletekre vágott, fél deci forró olajon ropogósra sütött Gyulai kolbászszeletekkel. A bundázott kolbászszeletek sütési ideje 3-4 perc, hogy ne száradjon ki.

Elkészítési idő: 60perc
Nehézségi fok: egyszerű

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 2 pár Gyulai Kolbász
  • 5 dl olaj
  • 5 dl száraz vörösbor
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 csomag vegyes leveles saláta
  • 2 kispohár natúr joghurt
  • 1 csokor petrezselyem

Comments are closed.