Gyulai batyuk salátával


Elkészítés:
A hússzeleteket vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A hússzeletek közepébe helyezzük a karikára vágott uborkát, a felkarikázott Gyulai kolbászt és a negyedbe vágott főtt tojást. Batyu alakúra formázzuk, hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük. Forró olajban hirtelen megsütjük, lecsepegtetjük, papírszalvétával bélelt tányérra tesszük. Tálaláskor a ruccolát tányérra halmozzuk, meglocsoljuk a friss citrom levével és melléfektetjük a kolbászos batyukat.

Jó tanács:
A salátát ízlés szerint, meglocsolhatjuk még zöldfűszeres-joghurt vagy vineigrett öntettel is. A Gyulai batyuk sütési ideje 5-6 perc, hogy a karaj ne száradjon ki.

Elkészítési idő: 50perc
Nehézségi fok: egyszerű

Hozzávalók 5-6 személyre:

  • 8 szelet kicsontozott sertéskaraj
  • só, frissen őrölt bors
  • fél pár Gyulai Kolbász
  • 2 db keményre főtt tojás
  • 2 db közepes nagyságú savanyú uborka
  • 3 dl olaj a sütéshez
  • 1 csomag ruccola saláta
  • 1 citrom

Comments are closed.