Fincsi Tál


Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, a forró vajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált sertéshúst és félig megpároljuk. Sóval, borssal, a fűszerpaprikával ízesítjük és 2 egész tojást beledolgozunk a még meleg húsmasszába. Kivajazott kerek hőálló tálba szedjük, eligazítjuk, evőkanállal négy mélyedést készítünk bele. Ezekbe a mélyedésekbe 1-1 tojást ütünk, és a tojások köré mintha, virágszirmok lennének vékony szeletekre vágott Gyulai Kolbászt teszünk. Alufóliával letakarjuk, és 20-25 percig sütjük 180 C-fokos sütőben. Az utolsó 5 percben levesszük az alufóliát, hogy a teteje egy kicsit megpiruljon. Tálalás előtt cikkekre vágjuk, de úgy, hogy egy szeleten legyen a tojás és a körülötte lévő kolbászszeletek. Köretként petrezselymes rizst adjunk hozzá.

Jó tanács:
A fincsi tálra sütés előtt, tehetünk még vékony karikákra szeletelt hegyes erős zöldpaprikát is, hogy kicsit csípős legyen.

Elkészítési idő: 70perc
Nehézségi fok: egyszerű

Hozzávalók 4 személyre:

  • fél pár Gyulai Kolbász
  • 1 kiskanál vaj
  • 75 dkg darált sertéshús
  • 1 fej Makói vöröshagyma
  • 6 tojás
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 evőkanál Kalocsai fűszerpaprika

Comments are closed.